top of page

Gerontoloog

katrin.jpg

Katrin Deknock

Bij mij kan je terecht voor psychosociale ondersteuning van thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers, ook in het kader van dementie.

 

Ouderen voelen zich soms triest, gespannen of depressief, of stellen weleens de vraag naar de zin van het (resterende) leven. Afhankelijk van hun situatie, worden zij geconfronteerd met heel wat verlies: aftakeling van het lichaam, verlies van partner of van dierbare vrienden, verlies van mobiliteit, ...

Door dit alles kunnen zij zich eenzaam voelen en kunnen zij ook lichamelijke klachten ontwikkelen zoals hoofd -en nekpijn, maagklachten en slaapproblemen. Men denkt vaak dat deze klachten horen bij het ouder worden maar dat is niet zo. Het is belangrijk om er iets aan te doen.

Ik bied hulp in de vorm van psychosociale ondersteuning. Een goed zicht op de leefsituatie en behoeften vormen de vertrekbasis. Op basis daarvan gaan we samen bepalen wat er belangrijk is in hun leven en hoe we hen daarin kunnen ondersteunen. Opdat ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven, met respect voor hun autonomie en privacy.

Ook mantelzorgers waardoor de zorg voor hun partner of ouder(s) te veel wordt, kunnen bij mij terecht voor informatie en advies, ook en vooral in het kader van dementie. Want zorgen voor een ander is ook goed zorgen voor jezelf.

Afspraak via 0469 14 27 76

bottom of page